pirmdiena, 2009. gada 9. novembris

Par Isis koncertu Spīķeros:


Čau,

vakar jumtu kārtigi nonesa amīši Isis un vēl 2 grupas. Koncertu organizēja labie ļaudis no SKYR (SilenceKillsYouRecords), tas notika jaunajā Spīķeru koncertzālē; tur es biju pirmo reizi.
Pitmo grupu Mamiffer es drusku nokavēju, taču paspēju daudz laba no viņiem dzirdēt. Trīs cilvēku sastāvā bungas-klavieres-ģitāra viņi dikti atgādināja pirms gada (arī SKYR atvestos) A Silver Mt. Zion un citus Constellation māksliniekus. Katrā ziņā ļoti labs postroks, turklāt ne tas nodrāztais `Explosions In The Sky stilā`.
Par otrajiem iesildītājiem hiphop apvienību dälek es zināšu krietni mazāk pateikt, taču viņi mācēja noturēt publikas interesi un cilvēki sašutumā zāli nepameta (ne velti Isis tieši ar viņiem devās tūrē). Atšķirībā no hiphopa klišejām viņiem baigais uzsvars ir tieši uz mūzikas daļu, taču par dälek vairāk zina stāstīt paši SKYR ļaudis.
Vakara galvenie vaininieki Isis bija patiesi vareni. Spēlēja gan jaunās, gan vecās dziesmas, spēlēja ar turbō jaudu. Žēl vienīgi, ka neiznāca uzspēlēt vēl kādu dziesmu (publika to ļoti aktīvi gan pieprasīja). Varbūt telpa mazāka, moš kas cits, bet ducināja Isis smagāk nekā žanra klasiķi Neurosis pirms četriem mēnešiem Grīvas mēbelēs. Jācer, ka SKYR neapstāsies un turpinās rīkot varenus koncertus, ouu jā.

1 komentārs:

edvardiņš teica...

mums tagad ar 'koncerts bija'
tipa ieraksti. jessa