pirmdiena, 2009. gada 17. augusts

Das Oath

Kad pēriens blogspot kom vēl nebija sācies, es šad un tad sviesta cibas komūnā muzons mēdzu likt postus, kur visi albumi no kāda konkrēta māksliniek. Sen tas nav darīts, tapēc reku pirmais populārzinātniskais raksts miļļjons rakstu sērijā. Zem albumu vāciņu bildēm ir links uz pašu albumu.




Grupu Das Oath es pirmo reizi dzirdēju, kad biju mazs un spēlēju Tonija Hauka skeiterspēles. Tām bija tīri jauki muzikālie foni un tur bija arī Das Oath dziesma Awesome Rape (klausāma drusku augstāk). Atkārtoti uz viņiem uzdūros, kad skatījos, ko vēlāk darijuši Charles Bronson dalībnieki. Izņemot 006. gada tūres splitu, Das Oath ir trešškors ar dulliem pagriezieniem un vispārēju haosu. Moš kāds pateiks, ka tur ir mathcore, bet galvenais ir saturs nevis birkas.

Kad pajuka jau minētā grupa Charles Bronson, tad pēc pāris gadiem tās līderis Marks Makkojs 99. gadā, Holandes pilsētā Roterdamā ar pāris holandiešiem (kuru vārdus būtu baigais fetišs latviskot) nodibina savu jauno grupu - Das Oath. Čaļi sāk likt kopā kārtīgu treššškoru un uz holandiešu apgāda Coalition izdod pirmo mazo plati Körper Kultur. Nekur digitālā veidā neatradu, eBayā tirgojās pa nopietnām naudām. Pēc gada seko arī tūre pa štatiem un Japān ar Spazz un japāņu grupu Total Fury.

Ar Total Fury arī kopīgs septiņcollu splits, kurš iznāk 002. gadā uz Youth Attack. Te gan viņi saucas The Oath nevis Das Oath (uz visām amīšu DA platēm ir The Oath nevis Das). Versija, kuru atradu waffles.fm un piedāvāju Tev, nav sagriezta pa dziesmām, katra puse kā viens mp3, kur vienā no epizodēm katra grupa koverē otras hitu (kuriem neviens tāpat līdzi nepadziedās :D).

2004. gadā uz Dim Mak apgāda iznāk 16 dziesmu albums ar tādu pašu nosaukumu - Das Oath. Tas ir arī viņu skanēšanas ziņā garākais albums (27 minūts). Zemāk ir pirmā dziesma no albuma. Es nezinu kā Tev, bet man atgādina An Albatross (par kuriem citreiz).



2006. gadā Das Oath izdod divus mazos albumus - MiniCD (izdots uz Dim Mak un Youth Attack / ar gaišāko vāciņu) un vēl vienu beznosaukuma vienpadsmitcollnieku uz 31G apgāda (vācoņš ar balto apmali). Abos ātras, īsas un dullas dziesmas ar savādiem nosaukumiem.


006. gada nogalē DA dodas tūrē pa Amerikas austrumkrastu kopā ar Ampere. Par godu tūrei viņi izdeva divpadsmitcollu splitu, kurā viņi ņem un koverē Jesus & Mary Chain, Negative Approach, DRI, Wire un citas grupas. Tā arī ir viņu pēdējā tūre un pēdējais ieraksts. No albuma zemāk dzirdama DA versija par Nirvanas dziesmu Tourettes:



Kas ir šobrīd? Marks Makkojs spēlē grupā Holy Molar un citur, pārējie dalībnieki spēlē grupās, kuras neesmu dzirdējis. Un maisam gals nu ir vaļā un pasaulē ir daudz daudz daudz grupu, kas spēlē līdzīgi. Filozofiskāku apskatu vari lasīt viņu maispeisā. Un noslēgumā Das Oath versija par We Are The Champions no 31G Queen koveru izlases:



Drīzumā vēl kāds garāks raksts. Paigaidām tēja jāpadzer. Priekā!

Nav komentāru: