ceturtdiena, 2009. gada 23. aprīlis

Veloziņas

Pirmā maija brīvdienas ir jau pavisam drīz. Tās tu vari pavadīt godam: minoties uz velo pats vai metinot kopā pats savu sapņu braucamo!

1. maijā 13:00 pie Dailes teātra sākums Kritiskās Masas velobraucienam. Kritiskās Masas uzsaukums neatstās tevi vienaldzīgu:

Tāpēc, ka maijs izsens ir bijis laiks, kad cilvēki svin pavasari un dzīvo. Tāpēc, ka velobraucēji joprojām netiek uzskatīti par pilntiesīgiem satiksmes dalībniekiem, atceries: mēs nebloķējam satiksmi, mēs esam satiksme! Tāpēc, ka pieaugošais auto skaits nopietni apdraud tavu un apkārtējās vides veselību- satiksmes negadījumi, izplūdes gāzes, kari naftas dēļ. Tāpēc, ka ir nepieciešams atgūt publisko telpu, kuru mums atņēmušas ne tikai automašīnas, bet arī striktais sadalījums, ko kur drīkst darīt. Pakļausim publisko telpu savām vēlmēm, nevis savas vēlmes publiskajai telpai vai varas un kapitāla interesēm. Tāpēc, ka ir nepieciešams izrādīt starptautisku solidaritāti pasaules strādājošajiem, kuri joprojām tiek ekspluatēti Kapitāla vārdā. Tāpēc, ka citādāka pasaule ir iespējama un tā sākas ar tevi!

http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass




Frīkbaiku apvienība Apokalipses Jātnieki aicina tevi piedalīties frīkbaiku vorkšopā, kas norisināsies no 1. līdz 4. maijam. Lūk, organizātoru uzsaukums un aicinājums viņu pašu vārdiem:

Tēma - atgriežamies pie dabas, meklējam kas kopīgs cilvēciskajā un dzīvnieciskajā. Taisam zvēruriteņus un riteņzvērus.

Potenciālie darbnīcas dalībnieki ir aicināti iesniegt savas frīkbaiku skices Ārzemju mākslas muzeja kasē (muzejs atrodas Rīgā, Pils laukumā 3) vai iesūtīt tās e-pastā: freakbike.lv@gmail.com līdz otrdienai, 28.aprīlim. Kopā ar skicēm jānorāda sava kontaktinformācija (vārds un uzvārds, tālruņa nr., e-pasta adrese). Interesantāko ideju autori tiks uzaicināti piedalīties frīkbaiku darbnīcā. Būtiski atzīmēt, ka tiks vērtēts nevis skiču mākslinieciskais izpildījums, bet ieceres oriģinalitāte un konceptuālais satvars!

Frīkbaiku
radošā darbnīca notiks no 1. līdz 3. maijam. Savukārt 4.maijā pl.14.00 Andrejsalā aizsāksies frīkbaiku parāde, kas tālāk dosies izbraucienā pa Rīgas ielām. Parādē piedalīsies gan jaunie, gan agrāk gatavotie frīkbaiki, un pēc izbrauciena sekos svinīgs darbnīcas noslēgums Andrejsalā. Uz parādi aicināti visi velodraugi, protams – ar saviem braucamajiem. Pēc parādes jaunie frīkbaiki papildinās Ārzemju mākslas muzejā apskatāmo velosipēdu izstādi „Sapņi uz riteņiem”. Izstāde būs atvērta līdz 7.maijam.


Lai labi noskaņotos 1. maijam, 30. aprīļa vakarā tevi Depo gaidīs pasākums uz goda: Morea 3 gadu jubilejas koncerts ar Kriegopfer, Neprodukta, Ambrosia un citu dalību! Ieeja pa 4 Ls, vai moš lētāk, ja šito flaierīti izprintēsi.


Tiekamies Depo un uz velo!

Nav komentāru: